Poniedziałek – Piątek: 12:00 – 20:00
Sobota: 09:00 -14:00
Niedziela: Nieczynne
Medycyna estetyczna

Konturowanie żuchwy

Opis

Modelowanie żuchwy kwasem hialuronowym to zabieg, który ma na celu uwydatnienie i zdefiniowanie konturów żuchwy, poprawienie proporcji twarzy oraz nadanie jej bardziej zarysowanego wyglądu. Kwas hialuronowy jest precyzyjnie wstrzykiwany w wybrany obszar żuchwy. Lekarz podczas zabiegu kieruje się indywidualnymi cechami twarzy pacjenta oraz jego oczekiwaniami tak, aby osiągnąć naturalne i harmonijne rezultaty.

Kiedy warto zdecydować się na zabieg?

  • niewyraźna linia żuchwy
  • okrągła twarz, bez wyraźnych rysów
  • linia żuchwy niebędąca prostą linią (załamania linii żuchwy)
  • linie marionetki i obwisła skóra

Przebieg zabiegu

W trakcie zabiegu, dobrane zostają proporcje, a kwas hialuronowy aplikowany jest w obszarze żuchwy, wypełniając przestrzeń pomiędzy brodą, a opadającymi policzkami. W niektórych przypadkach, aby uzyskać optymalne rezultaty, lekarz może zdecydować się na modelowanie wyższych partii twarzy.

Zalecenia po zabiegu

  • należy pić dużo wody, min. 2-3 litry dziennie
  • nie należy dotykać okolicy zabiegowej przez 24h
  • przez 2 tygodnie od zabiegu należy zrezygnować z sauny, basenu i solarium

Efekty

Widoczne rezultaty są zauważalne natychmiast po zabiegu i utrzymują się nawet przez 18 miesięcy. 

  • szczuplej wyglądająca twarz
  • zmniejszenie linii marionetek
  • bardziej zdefiniowane i atrakcyjne rysy twarzy
  • Przywrócenie naturalnych konturów twarzy 

Przeciwwskazania

  • ciąża i okres karmienia piersią
  • choroby nowotworowe w trakcie terapii
  • aktywne stany zapalne w obrębie przeprowadzenia zabiegu – opryszczka, trądzik, infekcje, rany

Najczęściej wybierane zabiegi

Konsultacja

Nasze usługiKonsultacja

Konsultacja

Nasze usługiKonsultacja

Chirurgia naczyniowa

Nasze usługiChirurgia naczyniowa

Flebologia – konsultacja 

Nasze usługiFlebologia – konsultacja 

Zabieg INDIBA

Nasze usługiZabieg INDIBA

Medycyna estetyczna

Nasze usługiMedycyna estetyczna